farna

Senaste inläggen

Jag ser i min blogg att 16 Maj förra året var det varmt och skönt väder, inte alls som nu. Men sommaren kommer väl även i år, kanske till helgen? Ser att förra året tog jag mitt premiärdopp den 16 Maj, det vill jag totalt avråda från

Vi håller oss på land numera. Här är Zita i skogen på Grevens väg och poserar bredvid Erik i Backen. Jag bad att de skulle sitta, språkförbistelser kanske? De hoppade upp på stenen och stog och såg ut som: Nu var vi väl duktiga!

 

Rozz ville dock ej vara med på kort, han hoppade ner när jag tog fram kameran.


Men i går när solen tittade fram en stund och vi satt på förstukvisten och njöt, då fick vi med honom på kort.

 

Jag bor ju på andra sidan Norrsjön och vi har ännu inte varit nere vid stranden för jag väntar på att Vitsipporna ska blomma över.

 

Har inte hjärta att gå på dom..

 

  Från min altan på baksidan av huset ser jag Färnas nya inslag i naturen. De 2 Ardennerhästarna som går på ängen på bete. Kortet är inget vidare, jag står på altan och zoomar in dom..

 

Men dom är så mysiga. När man kommer men hundarna så kommer dom springande för att hälsa. Den bruna är mest social, den missar inte en chans att få höra vad fin hon är...

 

Den Svarta är lite mera försiktig. Det är så nyttigt detta för Rozz som varit rädd för hästar förut och tokskällit om vi sett en... Nu sträcker han sig som mest till att prata med ett långdraget OOOoooooooooooooooo när de kommer till staketet.

  

Våra Canadagäss är tillbaka och har nu fått sina kullar, jag tror det är 5 i den ena och 6 i den andra kullen men det är svårt att räkna dom för dom är så små än så länge och föräldrarna lockar iväg dom så fort man kommer

 

De håller till nere på Färna Herrgård, ett trevligt inslag i byn är att följa dessa små. Men sedan vill man ju helst inte ha dom på egna stranden -:)

   

På Fredag blir det Fagersta och deras Våryra med Knallar, Loppis och utställning av Fina bilar som ska köra i Kortege fram till Vilhelminaparken där de ska visas upp för allmänheten

Affärsmännen har haft sin omröstning och där vann First Yellow, en pelargon som de vill lyfta fram och sälja mycket av.
I Min Facebookgrupp, Hundar, Katter och Pelargoner anser vi att Årets Pelargon ska vinna titeln enbart på sin skönhet.
Nu vill jag ha din hjälp att få fram en vinnare. Omröstningen finns här på min hemsida, ta gärna med dig länken till dig Blogg... Det skulle jag uppskatta.

 http://www.ksida.com/fb/poll2012.htm

 Röstningen pågår enbart denna vecka, avgjörs nästa Måndag, den 21 maj.

 


Här kan man rösta...  http://www.webvoter.net/se/vote.cgi?id=89020

Lördagsmorgonen ringde väckarklockan tidigt här men jag tror jag hade resfeber för jag vaknade en timma innan, jag som brukar vara SÅ morgontrött.
Efter att rastat hundar och fått frukost i magen så åkte vi.
Tänk, vi har bott här i 3 år nu men ändå kom tvekan--- hur åker vi för att närmast komma till Lindesberg?
Vi svängde mot Färna Pizzeria men där kunde vi vända för dök det där berömda ljuset upp. Mot Skinnskatteberg och Uttersberg- Riddarhyttan och förbi Gusselby, mitt barndomshem. Så var det ju man ska åka.

Vi hade bestämt träff vid Torphytte gård och det var lite lurigt att hitta dit. Skyltningen var obefintlig så att säga.
Vi åkte runt hela Lindesberg, så åkte vi in Torphyttevägen och efter en bra bit var det ett hus med en massa bilar utanför.
Jag tänkte, jag frågar där...... Men hann inte fråga någon innan jag ser Kjell i en bil där och då förstår jag att jag kommit rätt. Vi går nu alla upp till gården där vi sammanstrålar med Sita för det var henne och hennes Kjell vi skulle träffa.

I ett partytält hade det bullats upp bord och 2 tjejer stog där och sålde sticklingar. Bara 20 kr styck så jag fick med mig några hem

Det blev en gyllenbladig med rostbrun zon (okänd såg ut som Occold Schield)

P. Grandifolium, Meadowside fansy, Friesdorf, Honewood Susan, Lenas Neon, Ginger, Viva la Madeliene råkade bli 2 st)

och Disponenten (en doftis som hittats i en Disponentvilla i Grängesberg
(men tyvärr sviker mig minnet om övrig information) hoppas få svar här?
Lite kul var det för jag frågade om det fanns någon "Lindesbergspelargon" och fick veta att så var ej fallet. De visste inte hur Västeråspelargonen såg ut så jag sa.. kolla på min hemsida och sa sök på pellispricken.....
Jasså är det du fick jag till svar -:) Min hemmis var välkänd -:) www.pellispricken.se

Sedan var vi kaffesugna och lite förvånad blev jag, de bjöd på kaffe och 3 olika sorters dopp, bulle, kaka och sockerkaka.
På varje fikabord stog en stor pelargon...

 

Även på backen utanför partytältet stog det pellisar av större format. Denna var så fin, ljust ljust rosa. jag vet inte vad den heter?

 

Innan vi åkte därifrån kollade jag in borden med sticklingar och det var inte mycket kvar. Men jag har full förståelse... priset var bra och många var hyfsat stora!

 

Nu skulle vi åka vidare till Stråssa där Sita och Kjell bor. Vi skulle in på ett Loppis. På vägen mellan Lindesberg och Stråssa passerar vi Fanthyttan och jag blev förvånad. Huset som när jag var barn var en Konsumbutik och då beboddes av mina kusiner hade idag blivit en Möbelaffär.

 

Vi passerade Storå där min syster bodde och där mina systerbarn är födda men utflyttade för många år sedan... Inte kände jag igen mig så mycket där, en ny väg hade dragits bakom samhället ner mot sjön Råsvalen.

I Stråssa tog vi först en tur till den Nerlagda Gruvan, min mamma bodde i barackerna där en tid av sin barndom och gick i skola där. Här finns en länk om själva Gruvan och järnbrytningen förr. Mitt minne består mest i Tågen med malmvagnar som åkte förbi vid mitt barndomshem (Gusselby) och de fins blåa slaggstenarna som låg på banvallen..

 

Här under är bilder på några av mina egna "Bärgslagsstenar" eller Slaggstenar som de heter, de kan ha alla nyanser från ljusblått till mörkt grönt.

       

Vi åkte sedan från gruvat och besökte en Loppis i Stråssa. Inget skulle vi handla men Janne hittade ett bilbatteri för 25 kr, en Laddningsbar Borrmaskin för 5 kr och jag ett par tjocka raggsockor med högt skaft för 25 kronor..
 Sedan åkte vi vidare till en Auktion, ett dödsbo som såldes ut. Det var massor folk och priserna därefter så vi kollade runt en stund sedan åkte vi vidare efter att janne och Jag rastat hundarna.

 

Vi var även hemma hos Sita och Kjell en sväng. Jag fick träffa hennes katt, en mycket kelig och sällskaplig sak i en helt underbar svartröd färg. Kissen var alltså svart men med mörkröd underull, det riktigt lös om pälsen trots att den var svart.

Lite nostalgi blev det oxå för på deras gård stod en Volvo P 60! Just en sådan bil som min pappa hade en gång i min bygynnelse här på jorden.
Bilen krockades så det är inte samma...

Nu var vi alla hungriga och Sita hade förslag på ett matställe.
Det låg på vägen mot Kopparberg och hette Älgen!
Här kollar Sita in matsedeln... Jag hojtar till och får henne att fastna på kortet

Värdshuset låg i en gammal stenkåk ute på landet

 

  Det var en strid ström med matgäster hela tiden, tydligen ett mycket populärt matställe. Vi satt alldeles under Älgen själv...

 

Helgmenyn bestog av ett gott Salladsbord, Kalventrecoet, potatis varma grönskare och 2 såser, Pepparrot eller Cafe´de Paris ( den sistnämda tyckte jag var godast) Till efterrätt fick man kaffe och en Marsipanbakelse med hallonfyllning. Allt var till stor belåtenhet och vi var rejält mätta när vi reste oss från bordet.

 

Nu var klockan så pass mycket och vi var trötta och led av hemlängtan så här tog vi avsked och åkte var och en hem till sitt.
Vi stannade i Skinnskatteberg och tog en långrunda med våra hundar som fått sitta mycket i bilen i dag.
När jag kom hem packade jag upp mina nya pellisar. I morgon ska de få Lerkrukor.

   

Nu nalkas kvällen här i Färna, solen sken en stund och Norrsjön blev gyllengul i kvällssolen. En vacker kväll. Hoppas bara morgondagen blir solig?
Men vi hade i allafall tur med vädret i dag! När vi kom fram till Torphyttan hade det slutat regna och sedan slapp vi regn även om det kunnat vara varmare och skönare. Nej, ute käns det ännu som April månad och tjocka vinterjackan hade jag lämnat hemma så jag småfrös hela dagen i dag

 

Jag har städat bort min gamla logga mot en mera Svensk och sommrig som synes.
Men egentligen vet jag inte om jag har någon känsla av sommar i detta väder som nu råder. Det är som Janne säger, han håller på och jobbar ute med en gammal båt som ska snyggas till och säljas. "Nu går jag ner och manar fram en ny regnskur".
Han brukar skaka fram nya regnskruar genom att ta av Presseningen.

Kortet himmlen speglar sig i motorhuven...i solnergången..


Själv har jag i dag varit i Fagersta. Träffat min kusin Margareta och så åkte vi till ett växthus Björsbo, låg åt Smedjebackenhållet.
De skulle i morgon ha besök och föreläsning av Dalarnas Pelargonsällskap så på Lördag kommer det att finnas massor pellissticklingar där.

Men även i dag hade den lite fina saker.

Martgareta köpte en Stjärnpelargon Pink Bright, med varmt rosa tät blomma, jag fick en stickling av hennes.

Själv köpte jag dessa.

Eftersom jag lider brist på små krukor till kommande sticklingar så köpte jag 10 st sådana men så blev det även 10 st av nästa storlek och dessa kostade enbart 5 kronor st.

De hade en stor låda full med lerkrukor i olika storlekar 50 kr för 10 st!!!


Jag frågade i blomaffären om den hade Pallkargar, vill ha till potatislandet.
De hade inte men rekomenderade en träfirma i Fagersta så vi åkte dit margatera och jag. För 50 kr st fick jag köpa dessa 3 st, dessutom blev vi bjudna på Hamburgare med bröd och dricka för de hade ett sånt som Jippo denna Fredag.
Smakade bra och dessutom känns ju a
ffären med Pallkragarna som en mycket god affär efter gratismaten -:)

Det var inte lätt att få med dom i min lilla bil men vi baxade och kämade, skjöt fram stolarna maximalt och tillslut fick vi igen bakluckan.

Att vi sedan höll på att inte själva kunna klämma oss in i framsätet var en humoristisk stund med glada skratt och stön och stånk.

Jag fick sitta som i ett skruvstäd och köra, Margareta hade ju tur, hon var snart hemma.

Jag hade ca 3 mil.............
Satt nästan med hakan på ratten för det gjorde så ont i ryggen att sitta så här konstigt.
I en kurva står en Polisbil med blinkljusen på. Jag tänkte "skit" nu ifrågasätter han min körställning om han stannar mig.

Jag rätar upp mig så gott det går och saktar ner men då vinkar han mig vidare


Sedan ser jag hur vägkanten är sönderkörd.... och lite längre fram ligger denna

mitt på min körbana.
Lantmännen har en leverans som blir försenad!

Hur han kört för att lyckas få släpet att göra en volt och ligga med hjulen utåt det är bara chaffisen som vet.

Väl hemma hjälpte Janne mig bära ut Pallbackarna och han var nöjd med min affär där.
Sedan åkte vi till Skinnskatteberg och köpte jord att fylla dessa med vid tillfälle.

Potatisen har fina groddar nu!

Vid 18.30 tiden fick jag snabba mig att ta in alla Pelargoner för då blåste det upp rejält!
Tyvärr, den nya fina Engelska Pelargonens blomma bröts av och sitter nu i ett dricksglas i köksfönstret, men det finns en stor knopp till.

Sedan har vi satt tillbaka hundburen i bilen för i morgon ska vi på Bloggträff och dom får följa med.

            

Ja denna vecka har jag inte mått så bra, jag har trappat ner nu på kortisonet och har inte haft vädret på min sida så att säga.
Men jag väljer själv låg dos för jag inbillar mig att det är bättre så.


Jag ser fram mot nästa Lördag då jag ska på bloggträff.............


Min ork har gått åt till att bära ut och in några av de "tillvänjda" pellisarna, fixa maten och gå med hundarna.
I tankarna har jag förberett den där aktiviteten hundarna så väl behöver men ännu ej kommit till skott vilket ger mig dåligt samvete. Men jag vet ju att de blir desta gladare den dagen de inser att jag packar för detta...


Fotot är några nerklippta Spanska Madonnor

Detta är de flesta/ inte alla/ som åker ut och in dagligen. Nä, orken finns egentligen inte men är man en nörd så är man

En förbättring har hänt här på landet sedan sist. Det lilla Postkontoret har stängts och vi har nu brevlådan utanför vår tomt. Så nära hade vi inte ens i Västerås till vår brevlåda.


Jag har anmält mig för att köra Damrallyt (Veteranbilar) den 9 Juni, Kartläsare är fixad.

Man ska klä sig tidsenligt...... den saken får den som kollar...

se hur det blir med.....


Måndag åkte vi till Västerås på em för vi hade fått tid för besiktning av Cadillacen.

Vi tittade in som hastigast hos Izabella, Andreas och Elias (planerade 30 min blev 5 x 5)

Snabba ryck men jag hann i allafall få en nospuss av Phuie (katt) och rufsa om Elias i håret. 

Jag hann även få kort info om mobilen de fixat åt mig som gnällt över min lilla med så liten dataskärm så surf är svårt och läsa sms ännu svårare för mörkblå bakgrund.

De hade till bra pris och snabba ryck hittat en som det nu visar sig, bättre mobil till mig med samma abbongemang som jag har - bara byta simkort och så köra...


Vi sa hej då till Familjen och gick ut till Caddyn................ och den startade inte!


BESIKTNINGSTID OM 15 MIN!


Antog att det var fel på bensinmäteren, ringde Iza... som kom med bensin!
Straxt hade vi "tankat" och iväg bar det.


Janne frågade på Besiktningen Tunbytorp/ Västerås 15 min om vi med 15 min försening hade en chans eller skulle åka hem?

Killen på Bilbesiktingen Tunbytorp/ Västerås han pratade med tyckte vi skulle vänta.

Det var 45 min kvar till stängning!  Vi väntade...................

När det var 10 min kvar frågade vi igen och inte ens då kunde de säga annat än vänta och se.....................

Klockan 20.oo stänger de och jag studsar ut och frågar en personal.

Han kastar ett öga åt disken och säger. De har tagit bort kassan så nu går det inte. Har nu inte fått hjälp?

Dum fråga, skulle vi med en Cadillac stått kvar där om vi fått hjälp???????????

Jag menar-- den är i allafall lång, borde synas...


När vi sent om sidor kom hem på Måndagskvällen var vi ledsna och trötta. Vi åkte ju enbart till V-ås för att besikta bilen.

Vi fick motorstopp även på hemvägen så det var ej soppatorsk! Vi upptäcker även att helljuset verkar fått flipperspel....
Beslutar att avvakta ett par veckor med besiktning för att Janne ska kolla vad som fattas min lilla. Dock anser Janne att Damrallyt ska kunna avklaras

Ja, Måndagen blev inte rolig!

Däremot Tisdagen ... Den började med resa till Skinnskatteberg och blodprovstagning hos vår nya vårdcentral. Om en vecka ska vi tillbaka för Läkarbesök, hos vår nya okända läkare.

Så kommer vi hem och straxt tutat någon bil utanför vår ytterdörr.

Det är vår Lantbrevbärare som kör fram till ytterdörren för brevlådan var för liten.... Han hade 3 stora paket med sig till mig..............

  


Det blev verkligen plåster på såren att under dagen öppna den ena pelargonsticklingen feter den andra, imponeras av vad fina och stora dom var och ge dom krukor att bli ännu större i.... 

Dom kommer ifrån  Karins Växtvärk  Monica Lilja Igelmark och från Anna-Carin Cedergren.

Dessutom fick jag ett brev med posten...

En snäll Jacky som ritat ett Boleromönster till min storlek.

Så som sagt, idag fick jag bara glädjeämnen....

               

Även dessa 2 fick sina glädjeämnen, från Djuraffär

Valborgsafton! Ja eftersom Färnas brasa är på andra sidan sjön och ryktet säger att raketerna skjuts ut över vattnet så beslutar vi att rymma fältet.

Vi har ju Zita som är livrädd för dessa raketer och vi vill inte riskera att hon för över sin rädsla på Rozz

 

Visserligen hade det varit fint om vi kunnat sitta nere på våran strand bland vitsipporna och tittat på skådespelet men en dag kanske vi kan göra det

   

Vi lastade in lite mat och hundarna i husbilen sedan åkte vi 3,3 mil och anlände på eftermiddagen till Krampen   hemsida

Här finns även Rysstenen och lämningarna av Krampenlägret (Rysslägret) som jag berättat om i min gamla blogg
Vid vår ankomst tog vi en runda med hundarna i de vackra omgivningarna sedan satte vi oss och åt Räksmörgås som jag hade med mig.

     

Solen sjönk och kymningen föll. Tallarna fick gyllene stammar i kvällsolens sken.

       

Att sitta så här och se solnergången i en av Krampensjöarna är en upplevelse som nästan tar andan ur en. Livskvalitet av högsta klass

     

Nu fick våra små gå in och lägga sig.

     

Men matte och husse tog en vinpava med sig och gick till gänget som satt runt lägerelden. Vi bjöd laget runt och sedan pratades det. Det visade sig att de 2 paren var från Västerås, hade campat på samma ställe som vi en gång och ungefär samma år. Vi hade massor gemensamma bekanta.

     

Det var varmt och skönt där vid elden och pinnar hade de samlat ihop så det räckte till 23.30 En av dom spelade munspel och en gitarr så det blev allsång med både gamla slagdängor och vårvisor.

Ja, vi sjöng även Vintern rasat ut....


Den 1 Maj tog vi en rejäl runda med hundarna i den fina naturen i Krampen.

     

Där det finns plan mark där står det husvagnar eller husbilar. Detta är ett populärt utflycktsmål både för fiskare och för folk som bara gillar att vistas ute i naturen

     

Klicka gärna på bilderna och se dem stora.

   

Här finns många små skogstjärnar och lite överallt porlar en liten bäck ifrån skogen och ner i sjön för påfyllning av sjövatten

   

Klicka på den första bilden här under.
En jättestor sten som vilar tryggt på en liten, liten sten. Hur kan den hålla för stora stenens tyngd?

  

I bland är det blöta, vattensjuka myrmarker men här finns alltid uppbyggda broar eller plank att ta sig torrskodd fram över. Det är bara att hålla tungan rätt i mun, inga snesteg tillåtes här om man vill förbli torrskodd

  

Lite överallt hittar man dessa små hus som ska tjänstgöra som vind/ regnskydd och med grillplatser framför. Naturen är mäktig, så vackert så man bara njuter av allt ögongodis

     

Man kan vandra hur långt som helst, nya broar leder över till nästa ö eller fastland. Jag skulle viljat fortsätta men då jag redan varit borta en timma så väljer jag att vända tillbaka.

     

På min väg ser jag en Tall som krampaktigt håller sig kvar på en sten.. Jag ser vitmossa eller Vitlav som växer och trår upp mot himmlen i sin iver att vara högre än den gamla lite grådaskiga. Tror att denna Lav även kallas Fönsterlav

     

Tillslut är jag tillbaka vid husbilen och jag hör hundarnas glädjeskall över att matte är hemma igen. Nej dom fick inte följa med eftersom denna vandring gick genom mycket våta marker och de älskar att bada så de hade varit genomblöta om de varit med.

   

När vi sedan kommer hem igen har dessa gynnare åter igen boat in sig på min strand bland mina vitsippor. Schas - försvinn från min gård

   

Tillslut simmar dom iväg, sakta och ovilligt.

Tyvärr är dom väl snart tillbaka

 Lördagen tillbringade vi tillsammans med våra ungdommar.
När vi väntade på att de skulle komma var hundarna ute i hundgården och fick varsitt ben att festa på.

Så kommer dom, bilen kör in på våran gård. Hundarna blev helt till sig av glädje när de ser vilka som kommer. Dom har ju inte setts på ett halvår.

Zita följer efter Elias och ber om att få gosa och Elias som älskar henne är inte sen till att göra henne till viljes.
Yrvädret Rozz tycker han oxå om men med lite reservation för han är ju så "pratig" och det är inte lätt för en 8 åring att veta att ljuden från Rozz är hans sätt att säga :jag älskar dig".
Dock så fann de varandra senare på kvällen genom att leka med en boll  

Vi tog oss en tur i Cadillacen. Här poserar vår blivande chaufför. Jodå, vi har bestämt att om 10 år ska han bliva vår privatchaufför.  

 

Med Elias i mitten i framsätet startade vi vår rundresa i Norra Västmanland, en tur på ca 4 mil.
Vårt första stopp blev vid Loppisen i Karmansbo en liten by som ligger Norr om Köping på vägen mot / Fagersta och Skinnskatteberg.

 

Karmansbo är en ort väl värd sommarbesök för här finns ett gammalt brukssamhälle att besöka. Läs här


Nu visade det sig att Loppisen på Bäcks Gård inte öppnat än, de öppnar 1 Juni och har öppet varje Lördag hela sommaren.
Men hon var där inne och arbetade med att packa upp saker så vi fick komma in.

 

Jag tycker verkligen om denna Loppis, allt är så fint uppställt. Ingen röra någonstans utan smakfullt med var sak på sin plats.

Vi skulle inte handla för vi behöver inget, men så ska man inte säga när man kliver in på ett Loppis med bra priser.

Jag hittade min efterlängtade STORA Temugg och Janne en kaffekvarn och 2 Punchmuggar av samma slag som vi redan har ½ dussin av.
Iza och Andreas gjorde fynd dom med.

 

Elias och jag tröttnade så vi gick ut till bilen och tog oss en lådsasåktur med honom vid ratten. En mycket go kille som vi fått förmånen att bli "bonusmorföräldrar" till.

 

Sedan åkte vi vidare mot Skinnskatteberg där jag ställde upp mina kära och tog ett kort på dom.

 

Vi gick in på Pizzeria Amore i Skinnskatteberg och åt.

 

Sedan hoppade vi in på ICA och handlade lite. Utanför ICA fann vi denna skylt!
I Skinnskatteberg råder ordning och reda.

Här finns en parkeringsplats där man sätter hunden med en krok för kopplet   

Våra 4 fota vänner slapp sitta på denna Hundparkering dock ty de var hemma

 

När vi sedan kom hem igen var de ju glada, de fick sin eftermiddagspromenad runt Färna och Rozz upptäckte något i ett dike som han studsade högt av. Jag var ju tvungen ner i diket och kolla varför hunden försöker flyga och upptäcker då 2 grodor.

 

   Ja detta var vår Lördag som vi är mycket nöjda med.
Vi pratade även med våra ungdommar om att ev ta en gemensam semesterresa i sommar ner till Västkusten och hälsa på några gemensamma internetvänner, besöka Ullared och Andreas hade en dröm att hälsa på en vän till honom som har ett hus fullt med ormar  
Jag antar att det besöket får han göra utan sällskap av oss andra? 

Äntligen har jag ett fungerande internet och kan uppdatera bloggen!

Men jag börjar bakifrån, från i går...

Växthuset är igång och massor små pelargonbabysar har fötts här inne

 

Vi har varit i Västerås och träffat Iza och hennes familj. Vilket kärt återseende det blev.

   

Caddyn är hämtad och bara väntar på att få komma ut på vägarna igen. Kanske kommande helg då vi ska åka till Skinnsberg och äta tillsammans med Iza och hennes familj.......

Vi har varit i Fagersta och hälsat på min kusin Margareta. På vår hundpromenad där i Fagersta fick vi oss ett gott skratt åt ett hustak med både granar och grävskopa på hustaket. Fast sedan förstog vi att detta säkert var rester från juldekoration. På Grävskopan har det säkert setat en tomte och granen har säkert haft fullt med juleljus en gång

Hundarna trivs lika bra här som i Spanien och det är spännande att vandra dessa gamla stigar här runt Färna

 

Grindpojken står som vanligt på sin sten och spejar efter vagnar att ta betalt av. Men dessa tider är nu förbi, annat var det förr på Greve Herrmanssons tid

Vi kom hem i tid så vi hann kratta nere vid sjön innan vitsipporna kom.

Nu börjar stranden vara fylld av dessa vårens blommor

VÅR färd från Malmö och hemmåt kantades av trevliga visiter.

Vårt första stopp blev i Varberg där jag äntligen fick träffa Wenche, en tjej jag känt sedan internets början och vi fann varandra en gång genom pelargonerna och min hemsida.

Det roliga var att våra gubbar hade samma jobbakgrund och kom mycket bra överens så de hade lika mycket att prata om som Wenche och jag hade. Besöket hos henne blev längre än planerat.

 

Wenche är en mycket duktig konstnär och jag fick med mig 2 av hennes alster hem.

 

I Kungälvstrakten träffade jag ännu en internetvän för första gången. Hon hälsade på oss i husbilen och vi fick en trevlig pratstund och vi bytte lite pelargoner med varandra. Birgitta och jag har lärt känna varandra genom min Facebookgrupp Hundar, Katter och Pelargoner

  
Nästa stopp blev i Stenungsund där vi träffade min syster och hennes familj.

Nu är vi på Påskafton. Mina hundar trivs där och blir lite bortskämda för de fick fördiska visparna efter de varit i gräddbunken

 

På Annandag påsk hade vi kommit lite närmare hemmet.

Vi stannade till i Örebro och hälsade på Gunilla, ännu en internetvän.

 

När vi så den 10 Aprli kom hem till Färna gjorde vintern ett återbesök och vi frös som bara den. Vilket välkommnande!
Inte utan att vi längtar tillbaka hem till Casa Keja! Inte nog med att där var varmt och gott, där kunde vi sitta på altan och titta på när våra trädgårdsmästare klippte gräsmattor och ansade häckarna. Nu måste vi göra allt sånt på egen hand. Tänk om man kunnat ta med en av gubbarna hem............

 

Hur gärna jag än ville så fick alla mina pellisar inte plats i husbilen. Jag blev tvungen lämna kvar 3 stora vackra. 
Jag ställde ut dom framför soptunnan utanför Casa Keja och hoppades de skulle Adopteras av någon granne. Efter ett tag kom en bil och 2 Engelsktalande damer hoppar ut och frågade om de fick ta med sig blommorna

 

Ännu ett kliv bakåt i tiden.
På vår hemresa stannade vi en dag någonstans i Frankrike. Efter att vi ätit mat gick jag en skogspromenad med hundarna då jag plötsligt framför mig ser ett blått hav i en brant slänt!
Jag går sedan tillbaka dit med min kamera och en matsked i fickan.
Att zooma in dessa vackra Irisar gick bra men att klättra upp bland snåren och gräva upp några som minne det var omöjligt. Jag fick ge upp!

 

På en annan plats.
Även detta i Frankrike, fann vi på vår hundpromenad en Park med en fågelsjö full med konstiga fåglar. Jag fotade flera stycken, mera finns i mitt fotoalbum 

  

I Millau (Frankrike) Stannade vi en hel dag för detta är en vacker och mysig stad belägen som i en gryta med höga berg runt om. Mera foton härifrån finns också i fotoalbummet

  

I Millau finns en trevlig Ställplats där man gratis övernattar och den ligger på promenadavstånd från centrum. Helt perfekt och en plats vi kommer att återvända till. Den dag var var här var det 34 grader varmt, vår sista dag med go värme, sedan blev det bara kallare för varje dag

   

Eftersom Millau är en gammal stad så finns det mycket sevärt där.

 

 Ett till minne från hemresan är en rastplast som helt igenom är uppbyggd av stenar. Först en stålställning sedan fylls dessa med stenar. Hus, staket, tom en hög mur med en utsiktsplatå är byggd i denna teknik. Här (Frankrike) träffade vi ett par från Spanien som varit i Italien och var på hemväg. Mycket trevligt folk och de videofilmade friskt så vi har nog förevisats som Svenskarna för hela deras bekantskapskrets vid detta laget.

  

Våra grannar här i Färna åkte Bolnuevo - Färna på 5 dagar. Vi är dock ej så snabba, vi har tagit långa raster och hållit våra rutiner med hundpromenaderna så vi tog 12 dagar på oss, frånräknat de dagar vi sov över hos syrran

   

Nu har vi då varit hemma sedan den 10 April och jag kan bara konstatera att min Pelvospondylit vaknat igen. Efter att från November till 21 April varit utan Kortisontabletterna så började jag om igen med dom i den gågna helgen. Värken kom åter och jag blev tillsist så gott som sängliggande med denna enorma trötthet som följer med när man har ständig värk.
Tacka vare kortisontabletterna så mår jag nu bra igen men det är inte utan att jag längtar tillbaka ner där jag mår bra utan en massa medesiner

Översätt Bloggen

Fråga mig

17 besvarade frågor

Presentation

Välkommen till min blogg!
Jag är en tjej född -48 som flyttat från större stad och ut på landet där jag bor med make, 21 hund och husbil som varje vinter rullar till Spanien

CHATBOX

GÄSTBOK

Vänners knappar

Först min, den kan du hämta här..
http://www.ksida.com/pp.jpg

 

 

HUSBILSLIV

NÄTVÄNNER

HUNDBLOGGAR

SPECIELLA BLOGGAR

PSP LÄNKAR

PSP TUBER

PSP TILLBEHÖR

SCHRAP BOOKING

RSS

Senaste inläggen

Väder där vi är nu

Färna

Diverse

Diverse bra att ha sakerGör mig en tjänst, kommentera eller ge pluspoäng på mitt bloggtips om resebloggar Follow pellispricken on Twitter Blogglista.se Blogg listad på Bloggtoppen.se Följ min blogg med bloglovinbloglovin Affärsverksamhet bloggar Jag har placerat min blogg i Karmansbobloggkartan.se!http://nyligen.se/blogg/nd2f85

..:: Bara Bloggare ::..

En iRing webbring.

Slump

Lista

Nästa

Dela Kerstin Wiselqvist

Skapa en profillänk
http://bloggkartan.se/registrera/11434/karmansbo

Blogg ringen

Slump

Lista

Nästa

r>
Blogg Topplista
Bloggparaden
Jag har placerat min blogg i Karmansbobloggkartan.se!Startblogg.se

Knappar

 

ÖVRIGA LÄNKAR

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Tidigare år

Besöksstatistik

Ge mig ett pluss

Gör mig en tjänst, kommentera eller ge pluspoäng på mitt bloggtips om resebloggar

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se