farna

Senaste inläggen

Då har vi nu gjort den värsta delen av hemresan.
Det har gått bra och inga obehagliga intermesson har inträffat utan allt har rullat på som det ska.

Tre stora lådor med pelargoner och durschrummet fyllt av 7 st Spanska Madonnor (pelargoner) så det har varit ett evigt flyttande med mina älskade pellisar. Varannan dag fick de komma ut och njuta av solsken och vattning och jag lovar att långtradarchaffisarna glodde och flinade när det såg ut så här utanför våran husbil

 

Mycket fint har vi sett efter vår väg när vi stannat och rastat hundarna. Dessutom tog vi oss en heldag i Miluo, en mysig liten stad i Frankrike som är känd för sin stora bro/viadukt. Många foton har jag men de kommer senare när jag har tillgång till ström.

Nu väntar några planerade besök hos släkt och vänner som finns efter vår resa hemmåt.

Vi räknar med att vara hemma ungefär den 10 April

Sitter i bilen utanför Mazarrons bibliotek och lånar lite internet. Segt som bara den men det går bara man har tålamod.

Bilen är nu så gott som fullpackad och bostaden har nästan bara innehåll som ska vara kvar.
Vi ska handla lite mat att inta på hemresan, sedan hem och frosta av kyl/ frys, städa av lite och sedan åker vi mot Frankrike och vidare mot hemlandet.

Uppdaterar så snart vi kan!

Här är det så varmt och skönt så egentligen har vi ingen hemlängtan men den ska väl infinna sig när vi börjar närma oss hemmet.


Ja, vi märker att Wodafone funderar på att vår tid är snart ute.

Ibland har vi internet, ibland inte. Vi har ju inte så många dagar kvar här nere nu (2 veckor ca) så blir vi utan internet så köper vi inte nytt utan då blir det så.
Därför en uppdatering redan nu ......... så släkt och vänner vet varför om vi blir tysta! Ni som ev behöver få tag på oss har väl redan mitt mobilnr? Skriver det inte här för det är hemligt nr för vi höll på att bli nerringda av telefonförsäljare.


Sedan sist?
Ja vi var på marknaden i Går. Det var lite annat sortiment än de gånger vi varit där förut. Riktigt roligt att gå där och titta.

Tex denna sidenhandlare....
  

Ja det var sidenblommor i överflöd, sprakande i alla färgnyanser.

Vid ett annat stånd såldes riktiga blommor, lika grant där men så mycket folk så fota var omöjligt.
Men jag var tvungen tränga mig fram och kolla om några nya pelargoner hittat till denna marknad. Jodå! Min blick fastnar på ett gäng lila doftisar, och visst ser jag även fjärilsprlargonen där. Det är en vacker pelargon som jag har stickling på även i år, jo jag har ju sån tur så jag springer ju på sticklingar lite var stans...
Som här på vår eftermiddagsrunda vid en soptunna, en hel hög med nerklippta stora pelargongrenar. Bara att plocka med sig.......

 

Men nu tillbaka till marknaden!
Kläder köper jag sällan här i Spanien. Visst finns det snygga i min smak men ofta så är det grälla färger, glitter och paljetter.

Inte alls min stil! Jag föredrar mörka murriga eller jordnära färger   
fast på bilden här under finns en jacka i min absoluta älsklingsfärg... den hänger under den vita kavajen.. men jag behöver ingen jacka så den fick hänga kvar!

 

När vi passerar dessa Bolivianer går min tanke till Izabella....... ser du de finns även här i Spanien på marknaden och de låter lika dant som de gjorde i Kopparberg   


Denna Söndag var kläder den största varan och vi som åkt dit för att köpa strumpor hade inga problem att hitta. 1 euro per styck fick vi våra för.

  

 Väskor fanns det flera stånd med. Vi blev lite fulla i skratt åt handväskan i förgrunden med en jättestor blomma på!

  

Själv köpte jag mig en solhatt. Dock ej med denna blomma på, jag måste hitta en sidenpelargon att pryda min hatt med. För en ros vill jag ju inte ha på min hatt  

 

Torsdagen packade vi våra Ryggsäckar och drog ut på en lång vandring igen. Det är allt tur vi har inbyggda stolar i dom så vi kan sitta ner och vila emellanåt.
Vi hade bestämt oss för att kolla hur det ser ut om man går ut på landet här så sagt och gjort. Vi vandrade iväg. Runt Vattenverket är det så prydligt stenlagda vägkanter


En stor kakeltavla på väggen vid Vattenverkets infart visar vad jag tror Mazarrons vapenmärke, eller är det vattenverkets, Autoridad del Agua som skylten säger? Mitt emot Vattenverket finns en liten sjö med skyddat fågelliv. Naturpark. Jag ska en dag gå dit med min bästa kamera och försöka zooma in djur som finns där, men tyckte inte den kameran var lämpad för denna långpromenad. Den är ganska stor och otymplig

   

Vi har nu vandrat 1 timma och satte oss en stund och åt frukt. Snart kommer vi ut på rena bonnalandet men här och var är det inhägnade områden med olika planteringar. Vi ser små blommande fruktträd, Tomatodlingar och vad jag gissar brysselkålsodlingar

         

Detta tyckte jag var ett intressant inslag i naturen. Vem har tänkt på att man kan spaljera upp gurkplantor över andra buskar? Att kunna stå upprätt och bara plocka Gurkorna!
Ja, nu var detta naturen själv som spaljerat upp detta bestånd av Gurkplantor men varför inte???

   

Så kommer vi till ett fält med massor minidrivhus. Ett var det hål i så jag fick min nyfikenhet stillad. De hade sått rädisor där i, det såg åtminstone ut som såna på bladen..

   

På en åker vid nerlagda sopstationen och ett litet hus som det står Aqua (vatten) på satte vi oss igen, nu har vi gått 2½ timma och är hungriga. Matsäcken består av Grillad kyckling, potatissallad och majs.
Hundarna släpps lösa medan vi äter för här är det långt till bilvägarna. Man kunde ju tro att Rozz skulle vara trött efter så lång promenad i solvärmen men efter att druckit vatten så drog han iväg och kollade in omgivningen. Zita däremot stannar troget vid matsäcken. När Rozz kom på att vi åt kom han och inväntade att få diska matbyttorna.

   

Så går vi vidare, rakt fram och kommer ner till Bahiastranden. De gamla radhusen som det sägs en dag ska rivas. De som bor där har fått ett kontrakt på 50 år och när den tidsfristen gått ut måste de flytta. Stranden ska vara ren från hus i framtiden. Inga av dessa gamla hus kommer att renoveras så standraden är mycket varierande. Framför ett av husen finner jag ett vackert motiv, en gammal lerkruka halvt nergrävd i sanden, förövrigt ett mycket vanligt inslag här nere, halvt nergrävda, lutande blomkrukor. Praktist för kommer det regn blir ju inte krukan dränkt

        

Vi vandrar vidare utmed stranden, ser ett gäng ungdommar som sitter och röker vattenpipa (om vattenpipa kan man läsa här) De har 2 stycken och de är rena prydnadssakerna. Vi är lite osäkra på om det var något drogrelaterat så vi snabbade oss förbi. Man vet ju aldrig vad som kan hända om man glor för mycket. Ungdommarna skrattade efter oss, ved det nu kan betyda?

          

Så ser jag detta lilla blå/vita hus och det passar perfekt med ett besök där efter 4 timmars promenad.

   

Vi vandrar vidare och snart ser vi Bolnuevo framför oss igen

 

Zita vräker ut sig på soffan medan matte tar fotöljen och lägger upp fötter med rosa foppatofflor på pallen och så knäpper vi på en av de filmer som vi fick med oss från Izabella och Andreas. Vilken tur att ni ungdommar gav oss dom för vad annars skulle vi gjort när internet inte fungerade. Vi såg nya ÅsaNisse filmen med Kjell Bergkvist och filmen om Cornelius Wreesvijk för 3 dje gången -:)

   

Ja, nu blommar lavendeln uppe i som jag kallar det "Lilla Lavendeldalen". Det finns ju en stor med långsträckta ytor av lavendel. Dock var vi bara upp i bergen hemma och där finns en klippskreva som är full med blå Lavendel som doftar av bara den...

     

När vi kommit upp från klippskrevan har vi en rejäl utsikt....

 Det är inte så lång väg, hemmiofrån och tillbaka hem tog det bara 1½ timma.

       

På hemvägen går vi över en äng och där står nu vårens blommor i full skrud!

        

       

Tur vi hann hem! När vi precis kommit innanför dörren stannar Brevbäraren utanför oss. Här åker dom på gula mopeder och har Gul hjälm och gul jacka på sig så att det är Postmannen råder ingen tvekan om.
Vi trodde vi fått ALLA papper redan på att vi äger denna bostad men det visade sig att han hade ett brev från myndigheterna som skulle lösas ut.
Brevet innehöll papper som liknade lagfarten så nu råder ingen tvekan. Nu är detta vårt Spanska hem!


     
På Tisdagen tog vi husbilen och åkte in till Puerto De mazzaron för att handla.
men först tog vi en timmas promenad med hundarna, nere i hamnen och inne i Po. d  Mazzaron.
Det var en blåsig eftermiddag och totalt folktomt nere vid alla matställena nere i hamnen. Här som annars brukar vara rätt gott om folk. Men man sätter sig ju inte på en uteservering i halv storm   

           

När vi traskade runt i Centrum stannade vi framför skyltfönsterna i en affär som enbart hade prylar med tanke på havet.....

Jag såg en glaskula med något blått innuti som var så fin så jag skickade in Janne att fråga vad den kostade. Nu var den kantstött fick Janne se men det fanns en till........ Den föreställer koraller och fiskar och den var lite större än den blå och denna väger bly.

Men den pryder nu sin plats i nyinköpta bokhyllan

          

  Väl hemma igen och med all mat inplockad så var jag ganska mör i kroppen så efter maten blev det sängläge. Först i solstolen med Zita bredvid på sin hundfilt

     
Sedan gick jag in till sängen och tog datorn på magen. Jag hjälpte Kia lite med hennes nystartade Blogg. Vill du hälsa på där så klicka på hennes banner.

   
Sedan lekte jag lite med paint Shop Pro


 

Nu ska jag sova, imorgon är en ny dag och vi har funderingar på att packa ryggsäckarna och gå en promenad. Ner mot vattenverket, Fågelskyddsområdet, se om det är några djur där... fortsätta ut på landet och hoppas inte hönsen springer ut på vägen när vi kommer med hundarna (som de gjorde när jag cyklade där)

  Allt närmare kommer dagen vi ska ge oss iväg på den långa hemresan.
Men inte före 24 Mars i allafall för den dagen är det möte i bostadsföreningen som här nere heter Community.

Några som däremot redan är på väg hem är Ingemar o Eila som tittade in hos oss på hemvägen. Dom finns bland mina länkar under rubrik Husbilsliv. Jag kikade in på deras blogg nyss men de åker bara, uppdatera har de inte tid med  

Vi har även haft besök av vänner från campingen.

   

Vi har sommar här nere nu. Dagarna är så varma så jag har blivit tvungen att flytta matbordet till andra sidan på terassen. Det blev omöjligt att sitta och äta i solgasset.

Bostaden har blivit döpt sedan sist. Vi har sedan vi köpte lekt med ord och tillsist fastnade vi för Casa Keja för uttalet blir så läckert på Spanska. Eftersom K utalas med che- ljud och j som  ch  så blir det .....casa gecha. Jodå, vi Googlade på ALLA språk och det betyder inget. 

Hade ju varit skämsigt om det betytt toarulle eller så på något språk   

Våra slappa dagar fortsätter. Tur vi har hundarna som måste ha sina promenader
Vad vi blev fulla i skratt för någon dag sedan. Detta är någt man ALDRIG lär få se hemma i Sverige? Lokalpolisen Policia Lokal är i städtagen och polerar vägmärken

En dag tog vi en promenad i Flodfåran. Rozz älskar detta för här finns det kaniner, det är bara det problemet att de rackarna bara försvinner ner i hål i marken hela tiden...
Medan Rozz letade Kanin så fann jag en mycket vacker blomma. Påminner mycket om våra Lupiner!

 
Vi går ofta nere på stranden, det är så mysigt med ljudet från havet.
Efter ett kraftigt nattregn hade en stor fåra grävts ur från gatorna och ner till havet.

   
Sandstranden här är milslång så man kan ta en riktig långpromenad här

    

Sedan kan man ju stanna till och ta en Glass, öl eller kaffe. Vi valde glass, det fanns en strut som var sockerfri. Nej, den var inget vidare god så det blir ingen mera sådan. Men ovanför våra huvuden satt Gråsparvarna i rad uppe på halmparasollet och väntade på smakprover

 
Vi går vidare, en sväng upp i bergen. Jag ser att Nävan nu blommar, denna ser man verkligen att den är släkt med pelargonen, bladen är så lika och denna näva har stjälk som växer uppåt precis som en pelargon

     
Uppe i bergen har vi en vidunderlig utsikt. Vi ser även husen där vi bor, jag har satt en pil där, syns om man klickar på kortet och gör stor bild

Vi går ner mot Sandformationerna igen och på hemvägen kikar jag in i blomsteraffären. Hon har fått in något som ser ut som Tagetes i bladen men på doften känner jag att det inte är denna blomma. Själva Blommorna var otroligt fina. Nej jag köpte inte.......

    

Så är vi nere vid Bolnuevo Marina igen och går Calle Mistral hem.

 
Medan jag fixar mat så ligger hundarna på köksaltan. Det gäller ju att vara i närheten av köket under matlagningsprosessen ifall nåt ramlar på golvet. Där ute har vi som förråd och en stor låda som vi har grönsakerna i. Den kollar alltid hundarna för ibland ligger det morötter däri och sånt kan man ju knapar på medan matte vispar i  grytorna. Sedan sitter vi på poolaltanen och äter medan vi tittar ut över innergården med de 2 poolerna, en för barn och en för vuxna.


På Framsidans terass har jag mina pelargoner som nu blommar så fint. Synd att vara tvungen åka hem snart, de mådde nog bäst av att stå kvar så här.

 
I går lade janne sista handen på det vi köpte på Ikea. Det blev en enkel bokhylla vit med svarta hyllor och skåp till den tomma köksväggen där förut enbart tvättmaskin stog. Härligt att få mera ytrymme. Det första skåpet använder vi till skafferi det andra bredvid TM ska kastruller mm få bo i.
Jag fick även med mig ett överkast till min säng  

           
Hundarna får fnatt en stund var kväll då de rusar runt på terassen och busar. Vi har ett hörn med grus där. En dag ska vi lägga trätrall där har vi tänkt oss för vi ska inte plantera något. Det räcker gott åt mig med blomkrukor med pelargoner i

        

Parken utanför Csa Keja har vårstädats. De var här med en kranbil och sågade ner döda grenar på palmerna och städade undan så nu är det riktigt fin utsikt från Terassen.

          
Grannen har låtit renovera massor, de har målat om både ute och inne, låtit mura sig en öppen spis och fårrådsbyggnader. Så vi har haft mycket att titta på när vi slappat ute på framsidans terass

 

Nu är det dags att återigen gå med hundarna. Sedan får vi sätta oss ute och ta en kopp kaffe i solnergången.

Hasta pronto (på återseende)

Vi har varit på en liten rundresa de senaste dagarna.

 

Vi åkte Lördagmorgon och kom hem Måndagnatt. Trötta men fullmatade med trevliga upplevelser!


Vi har tagit massor med foton, straxt över 100 st så den som vill se alla den får kika in i fotoalbummet


Husbil 2011 - 2012

Vi började med att stanna i Aquilas och handla mat till resan. Ja ska sanningen fram så blev det inte bara mat, varsin glass och en liten tårta hamnade också i matvagnen och inte att förglömma, en Änglapelargon.

Efter handlat klart så blev det en hundpromenad i Aquilas och då upptäckte jag en balkong som hade en stor balkonglåda överfull med enorma Pelargoner. De nådde nästan upp till nästa våning.
Ett par duvor flög in och ut så de hade väl ett bo där bland blommorna. Döm om min förvåning när jag tittar på mitt kort i datorn, jag fick med en av dom eller kanske tom deras unge som de flög som jojjo för att mata.

Men tänk tanken........... pelargoner från balkongen och upp till grannens balkong.´Nu var detta inte egentligen en balkong, den var på sidan om, detta var som en balkonglåda ingjuten i husväggen... mellan balkongerna

 

 Jag tror det var en Pelargonälskare som bodde där för gården var omgärdad av en Pelargonhäck!

 

Så åkte vi vidare,  sov över straxt före Almeria på en Långtradarparkering. Tyvärr stog där flera bilar med kylaggregat så nattsömnen blev lite lidande och redan kl 06 åkte vi vidare. Men vi hittade en bättre parkering vid ett köpcentra efter någon mil där vi stannade ett par timmar, åt frukost och vilade en timma.

Så startade vi igen, vid Motril stannade vi för att fika och utanför bilfönstret hade vi en helt underbar blomsteräng.

 

När vi satt där i bilen och fikade ser vi hur Polisen kommer och sätter igång en fartkontroll eller vad de nu hade för sig. De hade en Schäferhund också som fick kolla igenom bilar så det kanske letade efter droger? Vad vet jag?

Men när vi sitter där så ser vi plötsligen 2 bilar krocka, troligen kollade den ena föraren för mycket på polisen och glömde att han skulle svänga. Så girade han till i sista sekunden och rakt in i bilen bredvid sig.
Polisen reagerade genast!

Vi skrattade, smart att orsaka en bilolycka med polisen som vittne!


Efter en promenad i omgivningarna så åkte vi vidare över ett område med böljande landskap

 

Mandelträd i full blom. Otroligt vackert och i fotoalbummet finns flera bilder på Mandelträd i blom, både vit och rosa blom

 

Vi åkte serpentinvägar och hade en vidunderlig utsikt under oss och framför oss ibland.

 

När vi kom fram till Granada ägnade vi minst en timma till att åka runt och kolla på stan. Vi såg vackra hus, parker och annat men även störtfula byggnader som tex detta där de sålde Chevroletbilar. Fasaden full med fantasifulla plastgrejer. Ska det vara snyggt! OK, det drog ju blickarna till sig så det kanske fungerar som kundmagnet?

 

Vid middagstid stannade vi bilen vid ett köpcentra, jag stekte på Potatiskroketter och en stor Entrecote som vi åt till Söndagsmiddag.

Som tur var hann vi äta färdigt innan denna stackars man kom. Han rotade igenom soptunnorna efter mat. Han åt på plats! Fy vad jag mådde illa av anblicken! Janne med, han skulle ut och ge han en slant.
Men tydligen var mannen van att bli bortkörd för när janne närmade sig sa han några urskuldrande ord (lät det som i allafall) och försvann fortare än ett rinnande vatten...

Nä, vi var inte SÅ närma soptunnorna, jag zoomade in med kameran så ser ut att vara närma oss

 

Nu är vi trötta på Granada och ska leta på vägen som leder mot Murcia. Döm om vår förvåning då en moped kör upp bredvid föraren mitt i stan och stannar. Janne blev orolig, vad har jag gjort för fel....

Mannen gör en honör och säger "Touristinformationa"  Englich?
Yes säger vi och då frågar mopedisten vart vi ska. Jag säger Murcia och han bekräftar att vi är på rätt spår. Bara ta av vänster efter ett tag och sedan rakt fram...

Vi tar av men troligtvis på fel ställe. Vägen blir mindre och mindre och efter några kilometer får vi stanna bilen. Gatan blir plötsligen jättesmal på grund av ett berg som sticker ut i vägen. Backa?

Janne funderar, men att backa så långt på smal väg med stor husbil?????

Vi försöker ta oss förbi.. Jag står framför och dirigerar! Vi kommer igenom med 4 cm till godo. Gissa om det var nervöst?

 

Först tyckte vi att detta är nog vägen mot Murcia men så märker vi att vi bara klättrar uppåt. Upp till 2000 meters höjd

 

 Vi hamnade i Sierra Newada! Ja vi hade förstått det för länge sedan det var ändå 3 mil upp till toppen men vi var ju bara tvugna att åka upp och kolla.

Längst upp var en liten by med Hotell på Hotell, affärer, pubar, resturanger och skid o Snowboarduthyrare. Det var folk överallt. Kom busslast med folk medan vi var där. Folk klampade runt i Skidoveraller och pjäxor och satt vid uteserveringarna i full utrustning och åt eller drack

 

Vi letade på ett ställe där våra hundar kunde leka i snön. Vad glada de var! Rozz grävde, åt snö och ville springa efter varje skid eller Snowboardåkare. Fast han hade så kul så han hann inte med att skälla något alls

 

Medan Rozz busade på sitt sätt så avnjöt Zita snön på sitt sätt, genom att njutningsfullt rulla och glida runt på den svala och hala snön.

 

Fast hon fick ett spel när jag började sparka snö upp i luften. I albummet finns ett kort då hon står på bakbenen för att fånga snön i luften.


Innan mörkrets inbrott gav vi oss iväg nerför Serpentinvägen de 3 milen och alldeles utanför Granada hittade vi en lastbilsperkering där bara vi och 5 lastbilar övernattade. Ingen med kylaggregat, tyst och skönt hela natten alltså. Vi gick in på resturangen och tog varsin öl och Tortilla (jag kallar det Baguette) Min fick en stekt omelett med ostfyllning och Janne tog en med stekt Bacon i. Det var faktist gott med Baguette med omelett.

Så åkte vi på Måndagsmorgonen mot Murcia.
Vid midagstid stannade vi för att fixa lite mat och utanför bilfönstret sträckte sig mil efter mil med Mandelblommande träd. Det var så otroligt vackert så jag var tvungen ut och ner bland träden och fota

 

Så var vi på em vid Murcia och handlade lite gjorde vi allt. Men vad berättar jag en annan gång, kanske visar kort på inköpen...

   


I morgon får vi främmande av husbilsfolk som varit längre ner i Spanien och nu är på väg hemmåt. Bekanta hemmifrån Färna!

Över en vecka har gått sedan jag uppdaterade bloggen men sjuka har vi inte varit, bara slöa. Vädret har varit helt underbart den sista tiden och det är mycket svårt att ta sig samman och gå in till datorn mera än på kvällen och då vill ju Janne ha modemet för att kolla på tv.
Mina blommor har fått fnatt, de växer så det knakar, de liksom vi älskar det härliga vädret tror jag.

Vi har sagt i flera dagar att vi ska ge oss iväg på vandring nu när det är så gott att vara ute men inte förren i dag kom vi iväg.

Vill någon se alla fotona så klicka på denna lilla bild och förflytta dig in i vårat fotoalbum....

Husbil 2011 - 2012

Eller läs här och få ett sammandrag....
Efter att vi lämnat Bolnuevo bakom oss går vi ner på den smala grusvägen som går utmed kusten.
Naturen är fantastiskt vacker här, sandstensbergen är gula som guld och på vissa ställen som sandpapprade av väder och vind till naturens egna konstverk.
Inte nog med det, här går vi förbi mörkröda berg, blålila och oranga berg som tittar fram lite här och där i det guldgula sandberget.
Ibland mäöts vi av Raukar, berg som står som en stor staty formad av Gud fader själv..... eller någon mänsklig hand för länge sedan. Inte vet jag?

Vi startar vår promenad klockan 12.00 och efter en timma började vi bli sugna på mat så vi gick ner mot havet och fällde ut våra Ryggsäcksstolar och satte oss.

Dagens måltid bestog av sallad av vad huset hade hemma. Isbergssallad, tomat, majs, zucchini, kokt ägg, lax och räkor. Smakade bra!

Hundarna fick lite korv emellanåt, när det kom folk, så de skulle stanna hos oss då. Stranden är ju långsträckt så vi hade alla gott om plats här.

Efter en skön vila med ansiktena ut mot havet och solen så packade vi ihop och gick vidare. Vi valde att härifrån gå den gamla flodfåran mot Lavendeldalen för att slippa koppla hundarna. Det är skönare för dom att få vara lösa.
Rozz har lite svårt att gå där vi är så Zita har fullt sjå att kolla var han är. Men man behöver aldrig vara orolig för Rozz, har har stenhård koll på oss fast lite på avstånd. Ibland före oss, ibland efter men rätt vad det är så står han där och kollar vart vi är.

 

Vid 14 tiden närmar vi oss Lavendeldalen och vägen vänder hemmåt. Men nu ska vi upp i bergen, upp på höjderna. Detta är ett Naturområde och mycket bra stigar är ordninggjorda så det går ganska bra att ta sig fram här. Naturen runt oss är fantastisk med berg eller fjäll som Norrmännen säger, doftande Lavendel och olika grönskande träd och buskar. Vi ser en fd odlingsanläggning med palmer och en stor bevattningsbassäng. Till denna bassäng leder gjutna vattenrännor från alla håll uppifrån bergstopparna.  Dock ser man att det är länge sedan detta brukades ty tidens tand har gått hårt åt anläggningen

 

Förutom Lavendeln så finns här inte mycket blommor, men på ett ställe, mitt i stigen fann jag ändå en envis liten rackare som lyste som solen själv


Jag kan som vanligt ej låta bli att förundras och beundra det blåa berget som man stöter på här nere. Det är så förunderligt vackert.

 


På ett annat ställe har vi det gröna berget, vi vet inte vad det är för stenart men på en av våra resor hade de detta till asfalt eller om det nu var oljegrus på vägen.
Tänk er vilken läcker syn. Grön väg ist. för grå eller svart som är det vanliga.

 


Nu lämnar vi lavendeldalen bakom oss och ska uppför berget. Utsikten är vidsträckt bara man kommer upp. Tydligen behöver vi ut och vandra oftare för oj vad jag blev slut av att ta mig upp här. Skönt att ha stol med sig så vi kunde ta en paus och vila lite.

 


När vi kommit upp så finns det flera val, man kan fortsätta uppåt eller ta stigen som leder neråt. I dag väljer vi stigen som letar sig ner mot Bolnuevo igen. Denna serpentinkrokiga stig är förunderligt vacker. Naturupplevelse av högsta grad. 

 


Skönt nog så är det aldrig stup ner mot avgrund utan handarna kan vara lösa även här.

 

Hav och grönska och blå himmel med lite soldis en vacker dag i mitten på Februari, 24 grader varmt, liten sval bris här uppe på höjden. Vad vi har det bra som lojt promenerar här i detta vackra landskap när ni hemma i Sverige med risk för liv och lem halkar runt på isbelagda gator.
Långt under oss ringlar kuststigen fram, den vi gick på för några timmar sedan

 


Vi börjar bli fikasugna igen och börjar se oss om efter en vacker plats att sätta oss ner och äta våra ostsmörgåsar på.
Efter en stund dyker denna lilla natursköna plats upp framför oss och vi sätter oss på våra stolar

 

Utsikten är fantastisk även här. När vi sitter här och äter smörgås kommer det ett större sällskap och passerar oss. De ser på våra hundar och ler glatt. Ja de ser väl att hundarna väntar på smakbit av ostmacka och totalt ignorerar passerande folk.

 


Så kommer vi fram bakom ännu ett bergskrön och då ser vi Bolnuevo neranför oss. Nu har vi nog bara lite styvt 45 minuter kvar innan vi är hemma

 


Långsträckt och med fin sand ligger så våran Playa framför oss, havet är härligt blått och bergen borta i Ahozia ramar snyggt in bakgrunden.
Det är bara badare och solare som saknas men nu är ju klockan bortåt 16.30 så de flesta har gått hem. Ja badare är ju ännu sällsynt här, det kan vara någon enstaka bara för havet är kallt, bara ca 17 grader gissar jag på.
Jag skulle känna på vattnet tänkte jag ett tag och böjer mig ner.

Dock höll jag på att trilla med näsan före ner i havet ty ryggsäcken jag hade på ryggen fick övertyngd och började pressa mig neråt ...
Det hade säkert varit en syn om jag trillat i med huvudet före

    

  Hemma igen var vi alla trötta, men nöjda med vår dag!
Vi hade bara varit hemma en kort stund innan vår Spanska Advokat dök upp
men det är ett annat kapitel som vi tar en annan dag


Översätt Bloggen

Fråga mig

17 besvarade frågor

Presentation

Välkommen till min blogg!
Jag är en tjej född -48 som flyttat från större stad och ut på landet där jag bor med make, 21 hund och husbil som varje vinter rullar till Spanien

CHATBOX

GÄSTBOK

Vänners knappar

Först min, den kan du hämta här..
http://www.ksida.com/pp.jpg

 

 

HUSBILSLIV

NÄTVÄNNER

HUNDBLOGGAR

SPECIELLA BLOGGAR

PSP LÄNKAR

PSP TUBER

PSP TILLBEHÖR

SCHRAP BOOKING

RSS

Senaste inläggen

Väder där vi är nu

Färna

Diverse

Diverse bra att ha sakerGör mig en tjänst, kommentera eller ge pluspoäng på mitt bloggtips om resebloggar Follow pellispricken on Twitter Blogglista.se Blogg listad på Bloggtoppen.se Följ min blogg med bloglovinbloglovin Affärsverksamhet bloggar Jag har placerat min blogg i Karmansbobloggkartan.se!http://nyligen.se/blogg/nd2f85

..:: Bara Bloggare ::..

En iRing webbring.

Slump

Lista

Nästa

Dela Kerstin Wiselqvist

Skapa en profillänk
http://bloggkartan.se/registrera/11434/karmansbo

Blogg ringen

Slump

Lista

Nästa

r>
Blogg Topplista
Bloggparaden
Jag har placerat min blogg i Karmansbobloggkartan.se!Startblogg.se

Knappar

 

ÖVRIGA LÄNKAR

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Tidigare år

Besöksstatistik

Ge mig ett pluss

Gör mig en tjänst, kommentera eller ge pluspoäng på mitt bloggtips om resebloggar

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se