farna

Alla inlägg under mars 2010

Jag är dålig på att uppdatera men så händer det ju inget heller här. 
Fick i allafall en dunderkur av läkaren så uvin har redan läkt ut, efter 4 tabletter. Kuren är avslutad på Måndag så jag hinner bli frisk och kan bada och sola så mycket jag vill. Härligt!
Jag fick oxå en ny burk med kortison så nu vet jag att jag kan styra över mina leder och min trötthet. Så jag kommer orka bättre när vi ska börja tömma stugan och flytta hit allt.

  

Enda nackdelen är att jag blivit så Kortisonrund, måste köpa nya kläder. Men hellre det är detta värkhelvete!

 

I går fick jag veta på omvägar att de flyttat ut från Färnahuset!  I dag ringde dom och vi gjorde upp om att träffas och få tillträde den Lördagen den 27 Mars.
Tänkte jag skulle berätta lite om huset nu när jag inte har något annat att skriva om -:)

Att VI föll för detta var för den stora tomten på framsidan och den stora på baksidan som mynnar ut i sjön. Skogen där nere, vilket paradis för hundarna. Rozz som älskar att gräva :-) Håller han sig bara i skogen där så kan han få gräva. Här kan de springa runt och jaga varandra bara vi fått upp staket. Hoppa i och ta sig ett dopp när de vill. Ja, vi har ju inga barn, hundarna är våra barn och naturligtvis köper vi villa för deras skull ocxå, inte bara för vår egen. :-)

Huset är byggt - 47 av en Byggmästare på Domänverket och han fick gratis ta vad han ville och behövde av träd så det är tjocka väggar och tak, extra rejält byggt.

Små krypin lite överallt, kattvindar som är nästan ståhöjd i som går längs hela huset från rum till rum. Jag kan se framför mig hur Zita och Rozz går på upptäcksfärd där.

Hel källarvåning med flera rum i, jag ska få ett rum där nere, bubbelbadkar, plats för min gympaboll, motionscykel, stolar och myspys.

Köket ska vi ändra om lite i, vardagsrummet och gästrummet, en inglasad veranda, förövrigt är allt bra som det är.
Och nu så är det inte långt kvar till vi är där!

Jag misstänker att min blogg kommer att handla om detta för hela slanten snart -:)

Har ju inte mått bra sista tiden så jag har tagit lite mera smärtstillande och Kortisontabletter.
Å som grädde på moset så har jag sedan i Lördags haft uvi.
Jag har dragit i mig 4 liter Tranbärsdryck, trodde det hjälpte men nu känner jag, det är bäst ringa efter penselin. Tycks inte släppa utan!


Samtidigt som vädret har blivit helt underbart!
Även om jag behöver kissa stup i kvarten så ut måste jag och njuta av solen, takdropp, grus och faktist gräskanterna som tittar fram till hundarnas glädje.
Tänk att äntligen få tugga på ett grässtrå, även om det är fjolårs så är det ju en delikatess (om man är hund).

 

Zita fick en smärre schock i dag då vi kom hem! Det stog en gråspräcklig katt på vår trappa! Kissen var inte feg, den skjöt rygg och såg ut att fundera om den skulle smita undan eller anfalla. Själv skrattade jag åt Zita och sa att det är bara att vänja sig för nu har vi en katt i grannlägenheten.

Janne fick mota bort den innan jag vågade mig in med hundarna för nu hade ju även Rozz upptäckt djuret på vår trappa och 2 hundar kan dra ganska rejält vill jag lova.

 

Trots att jag inte mår så där jättebra så satte jag mig i bilen och åkte ner på byn (Kolsva) för jag hade fått en lapp i brevlådan om utförsäljning i Folkets Hus där.
Hittade en tunika som jag tyckte var snygg!
Tänk att modet från 70 talet är tillbaka! Då var ju tunika och långbyxa något alla skulle ha. Nu ska det vara Tunika och tights.
Sålunda kommer jag att se ut när vi går ut och äter på resturang i Lanzarote!

 

    

 

För övrigt så har jag slappat framför tvn och gjort bara en liten grafikgrej... av Målarbodens 4 teman denna vecka

     

Jag har varit drabbad lite extra i gen av Bechterew så jag har legat lågt något dygn! Men det är bara att knapra smärtstillande och se glad ut!

Blir så less på mig själv dock, sover så mycket när kroppen inte vill vara med. Slockna och sova en 12 - 13 timmars natt börjar bli rutin.

Jag har mailat sjukvården, börjar ha slut på kortisontabletterna. Får jag inte nya så blir livet nog inte roligt i framtiden........

Men det ska väl gå bra, hoppas jag!

 

Jag hörde att Maud Olofsson vill utvidga avdraget för hushållsnära tjänster. Skattereduktionen ska gälla fler tjänster och barnfamiljer och äldre ska dessutom ha möjlighet att få större avdrag.

 

Tänk om detta kunde vara inkomstprövat, och stoppat för de rika. Något för oss gräsrötter att få nytta av!

Jag är ju reumatiker och eftersom jag har en frisk make så får jag ingen hjälp av kommunen. 

Det spelar ingen roll att maken inte är helt frisk och alltså inte orkar sköta städning på hans lediga tid. 

Vi ska betala städfirma om vi vill ha hjälp! Vad kostar det! Ja de jag kollat med där rör det sig om 350- 450 kr i timmen.

Vem har råd med det?

Jag vill att detta Rutavdrag får vara kvar, kanske jag kan få hjälp där i framtiden. Detta med att rasta hundar på Rut, vad bra! Är jag dålig en dag så kan jag ju köpa en långpromenad till mina hundar istället för att ha dåligt samvete.

Jag vill inte göra mig av med mina hundar bara för att min kropp inte lyder mig några få ggr om året. Detta vore för mig något mycket värdefullt!

Vad tycker ni andra om detta med att köpa hjälp?

 

Jag har varit i kontakt med en tjej som nu går en Starta eget kurs och hon vill ha städjobb. Hon vill ha ihop ett gäng som hon kan gå hos och hjälpa till med div som behövs.
En arbetslös person som vill jobba, ärdetta inte bra? Hon får jobb och många andra får den hjälp de behöver!

 

Som jag sa i början. Tänk om detta kan bli verklighet för oss som behöver hjälp, men inte för dom som pga god ekonomi väljer bort hushållsarbetet för att lägga sig tid på annat som dom prioterar mera. Dom har säkert råd att betala en städfirma, det har inte vi pensionärer..............

 

Avslutar med ett bar bilder som jagbgjort utifrån veckans tema i Målarboden

 

Trevlig Söndag!  


 


  

I går kväll då jag gick nattrundan med hundarna fick jag plötsligt se en stor ljusgrön grej som försvann bakom skogen.  Jag har fejkat kortet för att visa hur stort det bar.   

Det var inte utan att jag blev lite rädd men detta gröna klot försvann lika fort som det dök upp.

När jag kom ner till stugan hade Janne kommit och grannen stog och pratade med honom, Janne stog med ryggen till så han såg inget medan grannen hade sett samma som jag. Jag kollade lite på nätet och visst var det en Meteorit.
Vad roligt att upplevd det!

Jag hittade en videosekvens på you tube, dock ej på "min".


   Testar en ny giv från Pixbox.
Jag fick meddelande från dom att de gjort så jag skulle kunna lägga in bilder i bloggen enkelt. 

Detta är Janne som skulle ta sig till baksidan på "Relaxen" för att skotta taket. Han sjönk ner till höfterna i snön så det gick inte att ta sig fram.

Då kom han på att ta 2 stolar och genom att växelvis flytta dom så kunde han ta sig fram utan att sjunka ner i snön!


ftermiddagen i dag har vi använt för att handla, varit inne i Köping. Jag köpte bland annat en DAP spray, 240 kr som hundvakten ska få att använda på hundarnas sovplats.


Det är något som Djursjukhusen använt länge till sina patienter och nu har det äntligen släppts för allmänheten.

Sprayen innehåller en lösning som påminner om tikens lugnande feromer som ger alla djur en välbehagskänsla i nya situationer.

Här kan du läsa om sprayen om du vill, funkar lika bra på katter

 

Dessutom. Jag har nu gjort klart veckans uppgift på Skagra.

Vi skulle göra en lådaoch fylla den med något.

Detta är min låda


   


Få se om jag gjort allt rätt så den blir godkänd?  

Här snöar det från och till och allt är grått och vitt, jag mätte snödjupet med att köra ner min hand rakt ner och det gick över vantskaftet. Alltså uppskattningsvis 2½ dm än så länge.

Att vara ensam hemma, utan tv blev trist i längden, konstigt för när tvn fungerar så tittar jag sällan på den.
Men vad göra? Funderade om det var tvn, kortet eller boxern som gett upp och fick den snillerika iden att åka till stugan för att kolla.

 

Ja här fungerade kortet så nu har jag tv så länge jag stannar här, vilket väl blir någon/ några dagar för jag är insnöad nu! Jag och grannen som också är här så jag är inte ensam.

Zita tycker det är lite jobbigt med all snö men Rozz älskar det!  Typiskt ungdommar -:)


    


Nu ska jag ta ut hundarna på en ny vända i snöfallet, det blir väl som vanligt, Zita vill inte- Rozz blir lycklig

Jag kan inte släppa ut dom själva längre, min häck går i ett med "gräsmattan" och staketetanas bara...

 

Vart ska allt vatten ta vägen när det smälter?

 

Å i Västerås forsar vattnet från en vattenläcka. Fullt med vatten i centrum, vattentornet som fått läckan ligger ca ½ mil därifrån    

 

Undrar om Janne tänker på att ta omvägen över motorvägen till husbilen i kväll?

Detta är vägen han skulle åka normalt -:)  

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.750450-stor-vattenlacka

 

Nu har jag äntligen haft ork att göra förra veckans lektioner i Skagra och det handlade denna gång om att tillverka detta.

 

Göra egna gradient


   


Göra avdelare


 


Göra knappar till hemsidor



  

  


 


Och sist men inte minst, göra en egen annorlunda meny till hemsida, så här blev min


  


Nej, jag tänker INTE ändra på min hemmis och sätta in dessa, de får bara vara som bilder jag gjort... Hemsidan är bra som den är (hoppas jag)

 

 

Översätt Bloggen

Fråga mig

17 besvarade frågor

Presentation

Välkommen till min blogg!
Jag är en tjej född -48 som flyttat från större stad och ut på landet där jag bor med make, 21 hund och husbil som varje vinter rullar till Spanien

CHATBOX

GÄSTBOK

Vänners knappar

Först min, den kan du hämta här..
http://www.ksida.com/pp.jpg

 

 

HUSBILSLIV

NÄTVÄNNER

HUNDBLOGGAR

SPECIELLA BLOGGAR

PSP LÄNKAR

PSP TUBER

PSP TILLBEHÖR

SCHRAP BOOKING

RSS

Senaste inläggen

Väder där vi är nu

Färna

Diverse

Diverse bra att ha sakerGör mig en tjänst, kommentera eller ge pluspoäng på mitt bloggtips om resebloggar Follow pellispricken on Twitter Blogglista.se Blogg listad på Bloggtoppen.se Följ min blogg med bloglovinbloglovin Affärsverksamhet bloggar Jag har placerat min blogg i Karmansbobloggkartan.se!http://nyligen.se/blogg/nd2f85

..:: Bara Bloggare ::..

En iRing webbring.

Slump

Lista

Nästa

Dela Kerstin Wiselqvist

Skapa en profillänk
http://bloggkartan.se/registrera/11434/karmansbo

Blogg ringen

Slump

Lista

Nästa

r>
Blogg Topplista
Bloggparaden
Jag har placerat min blogg i Karmansbobloggkartan.se!Startblogg.se

Knappar

 

ÖVRIGA LÄNKAR

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Tidigare år

Besöksstatistik

Ge mig ett pluss

Gör mig en tjänst, kommentera eller ge pluspoäng på mitt bloggtips om resebloggar

Ovido - Quiz & Flashcards